Variation i sundhedsvæsenet: Konference om variation i klinisk praksis og performance

Tirsdag den 2. juni 2015 kl. 9.00-15.30

First Hotel Grand, Jernbanegade 18, OdenseVariation i klinisk praksis påkalder sig i disse år en stadig større interesse både akademisk, klinisk og politisk. Undersøgelser har påvist variation både i måden, sundhedsvæsenet er organiseret på og i de ydelser, der leveres. Variation forekommer både på overordnet plan i relation til geografi og på individniveau mellem læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle. Variationen kan i mange tilfælde ikke forklares ud fra forskelle i patientsammensætning eller i behandlingsbehov. Denne tilsyneladende uforklarlige variation udløser derfor spørgsmål om relevansen, effektiviteten og kvaliteten af sundhedsvæsenets ydelser.

Forskningsnetværk for Patientsikkerhed og Kvalitet i Sundhedsvæsenets konference sætter fokus på forskning i variation i sundhedsvæsenet både i et internationalt og nationalt perspektiv. Der vil på konferencen være oplæg og mulighed for at diskutere med en række internationale og danske forskere, som beskæftiger sig med variationsforskning om, hvorledes forskningen kan medvirke til en bedre forståelse af et kompleks system og dermed skabe fundament for at forbedre sundhedsvæsenet.

Mød bl.a. professor David C. Goodman, Dartmouth Medical School, ansvarlig for Dartmouth Atlas of Health Care og leder af Wennberg International Collaborative, som er et internationalt forskningsnetværk om variation i sundhedsvæsenet samt Phil DaSylvia, som har været en af stifterne af The National Health Services Atlas i England.

Registrering

Se program her
.

Præsentationer

David Goodman

Phil DaSilva

Knud Juel

Frede Olesen

Anne H.S. Vestergaard

Pia Kjær Kristensen

Tidspunkt

tir 02 jun 15
9:00 - 15:30

Hvor

First Hotel Grand, Jernbanegade 18, Odense C
 
http://www.fpks.dk/Kalender/Arrangement?id=5cacbbc9-9a9e-41e7-a509-e597c568d21d
29 MARTS 2020