Seminar om patientovergange 2011

Den 2. marts 2011 blev der afholdt et seminar om patient sikkerhed og kvalitet i forbindelse med patientovergange på Herlev Hospital.

Der har i de seneste år været øget fokus på patientsikkerhed i forbindelse med patientovergange. Patientovergange er situationer hvor ansvaret for en patients behandling eller pleje overdrages helt eller delvist fra én sundhedsperson til en anden. Ved en patientovergang er der risiko for, at information om patientens tilstand kan gå tabt eller blive overset. Konsekvensen kan være, at tilsyn og behandling forsinkes i en sådan grad, at patienten lider skade eller i værste tilfælde dør.

I international sammenhæng har den øgede opmærksomhed på overgange givet sig udtryk i, at World Health Organization (WHO) har udnævnt patientovergange som en af deres ”High 5”- indsatsområder inden for patientsikkerhed. Samtidigt har ledende engelske, amerikanske og australske patientsikkerhedsorganisationer identificeret patientovergange som en af de mest kritiske aktiviteter for patientsikkerhed.

Du hente det korte program her 
og det lange program med abstracts her.

Liste over navne på deltagere findes her (liste opdateret 2/3-2011). 

Seminaret er arrangeret af Forskningsnetværk for Patientsikkerhed og Kvalitet i Sundhedsvæsenet i samarbejde med Dansk Institut for Medicinsk Simulation og DTU Management Sundhedsgruppe.

Programkomité:

Helle Rexby, OUH Region Syd Doris Østergaard, Dansk Inst. Med. Simulation Marlene Dyrløv Madsen, Dansk Inst. Med. Simulation Helle Max Martin, DSI Peter Qvist, Center for Kvalitet Anne Munk Kristiansen, Region Nordjylland Inge Ulriksen, Hillerød Sygehus Henriette Honoré, Horsens Sygehus Benedicte Schou, Udviklingsafdelingen, Herlev Hospital Henning Boje Andersen, DTU
http://www.fpks.dk/Arrangementer/Seminar-om-patientovergange-2011
29 MARTS 2020